Viessmann Vitocal 300-G | Godt jordvarmeanlæg til den danske familie

Reading Time: 3 minutes
5 min read
Rate this post

Om du bor i ett en- eller flerfamiljshus, är Viessmann Vitocal 300-G bergvärmepumpen perfekt för dig. Värmen kommer från marken genom en jordpropp eller en jorduppsamlare som låter dig använda värmepumpen även på kalla dagar. Detta är nödvändigt i det danska klimatet, där det ofta finns behov av extra värme i huset.

Beroende på var du bor, är det också möjligt att extrahera värme från grundvattnet. Vitocal 300-G är pålitlig och tyst så du behöver inte oroa dig för vardagen. Designen är tankeväckande och breddar möjligheterna till tillägg, till exempel i form av en vattenvärmepump. Det finns olika storlekar på bergvärmepumpen från Viessmanns Vitocal Series 300, så du kan hitta rätt pump för ditt hus.

Typ: bergvärmepump

Märke: Viessmann

Fördelar med Viessmann Vitocal 300-G

 • SCOP-värde av 4,6
 • Lämplig för enskilda eller flera familjehus
 • Driftskostnaderna är låga
 • tyst
 • Bra säkerhet
 • Master / Slave Princip
 • Fler storlekar
 • Hög värme på efterfrågan
 • Föreställningen är hög
 • Modular
 • Låg energiförbrukning pump

Dubbel ljuddämpare, dubbelt så tyst

Viessmann Model Vitocal 300-G bergvärmepump är noggrant utformad för att undvika störande ljud från värmesystemet. Detta beror på Viessmann-tekniken där dubbla ljuddämpare har lagts till som gör det möjligt att undvika mekanisk vibration av en vibrationsdämpare. Detta ger inget ljud från det mekaniska och dessutom är kompressorn bland de högsta effektfaktorerna.

Särskilt hög värme om du vill

Viessmann har lagt till möjligheten att ansluta flera värmemoduler till pumpen via master / slave-principen. Mästaren / slavprincipen är att välja en värmepump för att behärska och då kan du lägga till en slav som ett extra värmealternativ.
Detta kan användas om du behöver mer värme än vanligt, så oroa dig inte. Värmesystemet är utformat i moduler där det finns en separat kompressor och låter dig ansluta ditt önskade vattenvärmesystem. Allt detta styrs helt enkelt genom Viessmanns smarta operativsystem, där du kan styra ditt system via en app över din mobil eller surfplatta. Det är otroligt enkelt, hanterbart och bekvämt att ställa in det som passar ditt hem.

Lägre driftskostnader också vid högsta effektivitet

Viessmann har verkligen framhållit att i sin Vitocal 300-G-serie måste det finnas låga driftkostnader så att du ekonomiskt inte känner någon belastning av denna typ av värmekälla. De har säkerställt att det finns låga driftkostnader i alla sina driftspunkter även om du använder din värmepump med högsta effektivitet. Detta beror på ett innovativt system som kallas Kylcykel av prestanda (RCD) som ständigt kontrollerar kylkretsen. Här säkerställer systemet att den elektroniska expansionsventilen ger högsta effektivitet vid varje driftsnivå för att uppnå höga årliga effekter.

De olika typerna av Viessmann Vitocal 300-G

 • Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B06
 • Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B08
 • Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B010
 • Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B013
 • Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B017

Vissmann Vitocal 300-G, en bra jordvärmeanläggning

Det är uppenbart att Viessmann Vitocal 300-G är en geotermisk pump där tid har ägnats åt detaljerna och där tekniken tillåts råda. Det finns en stark betoning på att pumpen måste vara så effektiv som möjligt för konsumenten, eftersom det är det mest fördelaktiga för kunden när det gäller att investera i en energikälla som producerar värme till ett hem. Pumpens modulära design ger möjlighet att lägga till och justera värmebehovet och se till att pumpen är så pålitlig som möjligt.

För att inte kompromissa någonting, är pumpen också extremt tyst, så du upplever inte någon besvärlig olägenhet från pumpen. Vitocal 300-G finns i flera storlekar, så du kan välja den perfekta pumpen. Och om du behöver mer värme än de vanliga geotermiska pumpen erbjuder, är det möjligt att välja det som en tvåstegsversion där du kan ansluta fler värmekällor till ditt hem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

What they say