Vølund F1245 | Bergvärmepump | Effektiv värmepump

vølund nibe varmepumpe
Reading Time: 3 minutes
6 min read
Rate this post

En bergvärmepump fungerar sålunda att den energi som kommer från solen ligger i jordens översta lager. Här samlas värmen genom några slangar, vartefter energin används för att värma ditt hus samtidigt som du värmer upp ditt vatten. Denna bergvärmepump, Vølund F1245, är perfekt för uppvärmning av ett hus med en familj. Värmepumpen är också känd som Nibe f1245. Värmelektroniken från Vølund har blivit omtyckt och utvecklad för att ge dig den bästa lösningen. Genom att välja en av värmepumparna som extraherar energi från marken, är du i drift och kommer att tjäna in på det efter några år.

Typ: bergvärmepump

Märke: Vølund

Vølund F1245 er en rigtig god jordvarmepumpe eller jordvarmeanlæg for rigtig mange

 

Fördelar med Vølund F1245 / Nibe F1245

 • SCOP-värde på 4,80-5,0 (beroende på vilken modell du väljer)
 • Perfekt värmepump för en familj
 • Värmepump med försiktighet
 • Fler storlekar för olika energibehov
 • Inbyggd varmvattentank, som distribuerar varmt vatten i huset
 • Elektrisk kassett som extra värme
 • Värmepumpen är modulär
 • Låg ljudnivå mellan 43-45 dB beroende på värmepumpmodellen
 • Energieffektiv bergvärmepump, som är energimärkt

Energieffektiv bergvärmepump: effektreduktion upp till 60%

Många kanske inte tänker på hur mycket pengar de faktiskt kan spara på sin energiförbrukning när man väljer en bra jordvärmeanläggning. Med Vølund F1245 kan du spara upp till 60% på energiförbrukningen, vilket innebär att du kan spara mycket pengar årligen. Så om du för närvarande har oljebaserad värmelösning, är det definitivt aktuellt att överväga att byta till en bergvärmepump. Du sparar både pengar på din uppvärmningsräkning och du minskar dina CO2-utsläpp upp till 75% jämfört med andra sätt att värma ditt hem. Det är en väldigt miljövänlig och hållbar lösning när man väljer att använda energi från sol till uppvärmning i sitt hem.

Läs mer om Nibe och deras tankar om att spara pengar och energi, inklusive:

Värmepump med 180 L varmtvattentank

Det är smart att investera i en bergvärmepump från NIBE är att F1245-serien innehåller en varmvattenberedare, så att du inte behöver ha en separat bredvid din bergvärmepump. Varmvattentanken innehåller tillräckligt med vatten för hela familjen och du behöver inte tänka på det. Det är värmepumpens höga effektivitet, vilket gör det möjligt att värma ditt hem och ge varmt vatten. Varmvattenberedaren värmer snabbt vattnet och gör vardagen lättare när du är en familj med en fullspäckad dag.

Designad i moduler

Vølund F1245 bergvärmepump är utformad i moduler som gör det enkelt att montera, så att du enkelt kan montera tillbehören du vill ha. Det kan till exempel vara en ventilations- eller ackumulatortank, och du kan enkelt lägga till detta utan att ha extra delar som hänger bredvid din jordvärmepump. Därför behåller du den coola designen och tänker inte på ytterligare störande föremål. Genom att ha allt monterat i ett block gör det möjligt att förvara det i en garderob eller liknande om du inte vill ha den synlig i badrummet eller din hall. F1245 serien från Vølund är väldigt användarvänlig och lätt att arbeta med när kylkretsen ska användas.

Olika typer av värmepump

 • Vølund F1245 5kW – Denna modell av bergvärmepump använder 5 kW
 • Vølund F1245 6kW – Denna bergvärmepump använder 6 kW
 • Vølund F1245 8kW – Modellen här använder 8 kW
 • Vølund F1245 10kW – Denna modell av bergvärmepump använder 10 kW
 • Vølund F1245 12kW – Denna bergvärmepump använder 12 kW

Bergvärmepump som kan spara pengar och därmed spara energi

Letar du efter ett alternativ till din nuvarande energi och behöver ett system som har samlat många funktioner i ett pumpsystem är NIBE F1245-serien perfekt för familjen. Den bergvärmepumpen är en långsiktig besparing och kan betydligt minska din energiförbrukning och minska dina koldioxidutsläpp med upp till 75%. Inte bara att det är miljövänligt, då Nibe F1245-serien utformad i 4 storlekar med möjlighet att lägga till fler funktioner.

Den har en varmvattenpump som värmer upp tillräckligt med vatten för hela familjen, den har då en kapacitet på alla 180 L. Förutom dessa fördelar är bergvärme tyst och bullrar därför inte så mycket, så att du enkelt kan få den monterad i ett skåp utan det orsakar irritation. NIBE F1245 är lätt att använda och det medföljer en guide som gör det möjligt för alla att förstå hur man använder den nya bergvärmepumpen, det knappast bli enklare.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

What they say