Värmepump till stugan | Bättre energi | Spara mer i stugan

Reading Time: 9 minutes
20 min read
Rate this post

Alla som har en värmepump i stugan älskar det. Det är en mecka för många under sommaren, men också för vissa under vintermånaderna. Men vi ser fortfarande exempel på stugor som inte är ordentligt underhållna. Ett sommarhus kan bibehållas på många sätt och ett av dem är inifrån.

En värmepump för stugan är ett mycket populärt val. Det ger också verklig betydelse för många stugägare. Det kan dock vara lite svårt att ta reda på varför. Därför har vi gjort det här inlägget för att hjälpa dig med ditt val av värmepump.

Om du har ett elektrisk element eller en vedeldad spis i din stuga, borde du fortsätta läsa. Detta beror på att du kan spara mycket pengar och inte minst tid om året genom att installera en värmepump istället.

Navigera snabbt runt sidan

 • Skulle du ha en värmepump i stugan?
 • Vad är en värmepump?
 • Vilken värmepump är bäst för stugan?
 • Vilken värmepump behöver du?
 • Vad är priset på värmepumpar för stugan? Hitta en billig värmepump
 • Hur ska du ta det hela?
 • Fördelar och nackdelar med en luft till luftvärmepump i stugan
 • Håller funktionen i luft till luftvärmepump
 • Få mest för pengarna
 • Varför ska du välja en luft till luftvärmepump för stugan?

 

Borde du ha en värmepump i stugan?

Det är en bra fråga att ställa sig själv, då det finns många bra skäl. Men vilken, varför och hur?

En riktigt bra anledning att instalera en värmepump i sommarstugan kan vara att hålla det ”woody” hela året om. Här menar vi att du undviker frostskador på vintern.

En annan riktigt bra anledning att använda en värmepump är att du kan använda den både på vintern, men också på sommaren.

Vad är en värmepump?

En värmepump värmer inomhusområden. En luft till luft värmepump är speciellt bra för användning i sommarstugor eller isolerade koloniala hem. Värmepumpen arbetar på ett sådant sätt att det extraherar värme ut ur luften och omvandlar det till att värma inomhus.

Denna typ av värmepump liknar luftkonditionering om man tittar på utseendet. Den här typen av värmepump är relativt billig att hålla igång och den är också relativt billigt att förvärva. Det är bra för en stuga där till exempel inga rör eller radiatorer har installerats, vilket värmer stugan genom centralvärmesystemet.

HUR ARBETAR en LUFT FÖR LUFTPUMP I SOMMARHUSET

Faktum är att den har samma funktion som ett kylskåp. Kylskåpet tar värmen från maten och blåser värmen ut ur kylskåpet.

Det är helt enkelt det som värmepumpen gör med luften utanför. Värmen blåses framför huset. Det finns en fläkt som ligger utanför huset och en fläkt inne i huset. Indentelen ligger på väggen inuti och kan justeras efter önskemål. Värmepumpens utsida ligger oftast på marken utanför, men kan också hängas på husväggen.

De två delarna är anslutna till två små rör där det finns kylmedel. Köldmediet avdunstar och blir gas i utomhusdelen. Därefter kondenseras det till vätska i den inre delen där värmen extraheras. Det som drar kraften är en kompressor som också driver processen.

Vilken värmepump är bäst för stugan?

En typ av luft till luftvärmepump är det mest föredragna valet för semesterbostäder i Danmark. Varför? Eftersom det är super lätt att installera och effektiva. De kräver inte heller vattenburna radiatorer.

Som du säkert vet är marknaden stor för värmepumpar. Det betyder också att det finns många möjligheter. Möjligheter som är alla bra. Det är det som gör det oerhört svårt att ta reda på vilken värmepump som är mest lämplig.

Hur gör du det enklare för dig själv? För att göra detta följer du följande tips och knep för värmepumpar i stugan. Den bästa värmepumpen är bara tillgänglig om du hittar dina specifika behov. Så här hittar du den bästa värmepumpen.
Fråga dig själv följande frågor. Varför skaffa en värmepump? Vad är syftet med detta? Hur mycket har du möjlighet att investera i en sådan? Hur mycket vill du spara? Hur fort vill du känna besparingarna?

Valet av värmepump ska skilja sig om du har en liten stuga, en stor stuga, en plan eller två plan. På samma sätt bör du överväga om du vill ha golvvärme. Om du önskar detta, bör du överväga en luft till vatten värmepump.

Vilken värmepump behöver du?

Så nu vet vi varför det kan vara en bra idé. Men vilken värmepump ska du välja för din stuga? Det kan bero på många olika saker.

Först och främst bör du veta var du får ditt varmvatten från och var du vill ha det i framtiden?

Är stugan ny och är det något vatten installerat, kommer du nog att vilja hålla det här. Om vatten är installerat och du vill behålla det här kan du välja en luft till luftvärmepump för att bara dra nytta av värmen som det ger till inomhusklimatet.

Om du har motsatt det installerade vattnet är det under alla omständigheter en bra idé att installera en luft till vattenvärmepump eller en geotermisk pump, som du också vill ha varmt vatten. Vi rekommenderar dig luft till vattenvärmepumpen, eftersom det är lätt att installera och därmed också billigare. Processen själv är kortare.

Det är en bra idé att ta en titt på några värmepumpstest som ger dig en känsla av vilken värmepump du ska välja.

 

Vad är priset på värmepumpar för stugan?

Som du redan vet är värmepumpar tillgängliga i många olika prisklasser. Du måste därför vara otroligt medveten. Kvaliteten på värmepumpar skiljer sig mycket från varandra. En överkomlig värmepump är inte lämplig för det danska klimatet. Den här kan inte värma tillräckligt för de vintrarna. Vinteren kan vara svår av en värmepump och det är inte alltid som en billig värmepump kan följa.

Värmepumpen med god kvalitet kan dock leverera! De kostar lite mer, men då är du också säker på en riktig lösning. I själva verket är den kvalitetsvärderade värmepumpen billigare på lång sikt. Först och främst blir det längre och det är inte nödvändigt att du har andra värmekällor om det är en kall vinter.

Vad ska du leta efter? Super bra frågor 🙂

Först och främst bör du titta på den normala effekten hos den individuella värmepumpen. Den normala effektiviteten som värmepumpen ger. Om värmepumpen har en effekt på 5 kWh, ger detta 5 kWh varje gång det använder 1 kWh. Leta efter den högsta standardkraften för en effektivare värmepump.

Den billigaste värmepumpen är inte den som kostar minst, åtminstone från början. Den som längstår, är märkt hög med energimärkningen och har en hög effektivitet. Fördelarna är mer med en värmepump, vilket kostar mer att köpa i. Det kan till exempel vara frekvenskontroll, en behovshanteringsfunktion som ger optimalt utnyttjande av värmepumpen.

KAN DET Löna sig ATT INSTALLERA?

Innan du installerar en värmepump i stugan är det viktigt att kontrollera om huset är välisolerat. Det kan därför vara en bra idé att få en installatör eller energitillsynsman att granska ditt hus. Detta säkerställer att det möter värmepumpen. Om huset inte är tillräckligt isolerat bör du överväga om det kan betalas för att få det isolerat.

Få 3 GRATIS erbjudanden på en fri isoleringskontroll

Ansökan om subventioner

Det finns flera alternativ för att ta emot din värmepump men vi har skrivit en artikel om hur. Du kan läsa den genom att klicka här.

Hämta mer erbjudanden för att få en vÄrmepump bilLigt.

Vi har nämnt det på sidan innan. Det är alltid en bra idé att få fler erbjudanden. På det sättet kan du se till att du får den bästa affären. Här menas det inte bara med pris utan även kvalitet. Du kommer i många fall att kunna skilja skillnaden mellan ett erbjudande med en klar kvalitet från en utan denna kvalitet.

Vi rekommenderar att du får en offert från en lokal auktoriserad installatör, eventuellt en byggmarknad, men också att använda 3byggilbud.dk. Den här webbplatsen samlar in 3 erbjudanden för dig från tre kvalitetsinstallatörer.

 

SKALL DU INSTALLERA DET I SOMMARHUSET?

Installera vanligtvis inte värmepumpen i din stuga. Här är reglerna som gäller för ditt vanliga helårshus.

Hur ska du ta det hela?

 1. Ta reda på vilken värmepump som passar din stuga.
 2. Få sedan en auktoriserad installatör eller energistyrare att granska huset.
 3. Sök efter värmepumpen
 4. Få fler erbjudanden

Det är viktigt att nämna att du inte behöver installera din värmepump själv.

Varning: Det finns mer information under bilden 😉

Fördelar och nackdelar med en luft till luftvärmepump i stugan

Det kommer alltid att finnas för- och nackdelar med att göra en handling. I det här avsnittet kommer du att kunna läsa luft- och luftvärmepumpens fördelar och nackdelar. Här är också utgångspunkten för sommarhuset.

Fördelar och nackdelar med en luft till luftvärmepump i stugan
Det kommer alltid att finnas för- och nackdelar med att göra en handling. I det här avsnittet kommer du att kunna läsa luft- och luftvärmepumpens fördelar och nackdelar. Här är också utgångspunkten för sommarhuset.

FÖRDELAR AV VÄrmepump I SOMMARHUSET:

Först och främst är värmepumpen otroligt enkelt och billigt att installera i stugan.
Varje år kommer du att kunna spara mycket pengar i värmekostnader om du väljer en luft till luftvärmepump i stället för andra elkällor.
Värmepumpen ger ett bra inomhusklimat då cirkulation sker i luften.
En luft till luft värmepump förhindrar mögel och skapar ett gott inomhusklimat.
Det är inte nödvändigt att stugan har installerat element.
Vissa modeller kan fungera som luftkonditionering på sommaren.
Mindre rengöring än en vedspis och effektivare än den elektriska radiatorn

Nackdelar med VÄrmepump I SOMMARHUSET:

Luft till luftpump installeras vanligtvis i husets största rum. Således kan det vara svårt för värmen att sprida sig till det andra rummet i huset. Rum långt ifrån pumpen kan därför behöva en extra värmekälla. Det kan vara ett liten elektrisk element.
En stor stuga behöver fler pumpar som blåser luften i olika riktningar för att få bästa möjliga täckning.
En luft till luft värmepump kan inte värma vattnet i stugan.

Helårsfunktion i luft till luftvärmepump

Luftvärmepumpen har en strålande funktion som gör att stugan kan hålla frostfri när det är vinter. Den underhållna funktionen är därför verkligen lämplig för stuguthyrning. Moderna luft till luftpumpar kan därmed hålla en stabil temperatur i stugan på 8-10 grader.

Om du installerar en luft till luftvärmepump ser du också att inomhusklimatet blir mycket bättre i stugan. Detta kommer inte att stå hela året med stilla luft. Cirkulationsluft förbättrar ditt inomhusklimat avsevärt.

Det är viktigt att komma ihåg att körning med denna funktion kommer att spara mindre om du inte normalt har haft värme på vintern. Men du kommer att uppleva ett bättre inomhusklimat och du kommer inte heller att drabbas av frostskador.

Få mest för pengarna

Börja med att hitta mer information om olika luft- och luftvärmepumpar. När du har gjort en liten lista, kontakta en specialist. Du kan göra det via Internet eller genom att ta tag i telefonen. En specialist ger dig störst besparingar. På samma sätt kommer det att undersökas om dina behov är täckta.

Hitta det bästa priset på en värmepump genom att få minst 3 bra erbjudanden. Genom att erhålla dessa erbjudanden får du professionella att kämpa för din uppgift. På samma sätt har du möjlighet att titta igenom alla erbjudanden. På så sätt kan du jämföra dina erbjudanden och hitta den som passar dig bäst. Du kan få en super billig värmepump, men det passar inte dina behov.

Leta efter en värmepump som är märkt hög. Här bör du titta på energimärkningen eftersom alla luft- och luftvärmepumpar är märkta. Denna värmepump är inte billig att köpa, men den använder definitivt den minsta strömmen i tid.

Varför ska du välja en luft till luftvärmepump för stugan?

Luftvärmepumpen är en idealisk lösning för stugan, eftersom den kan köpas relativt billigt. Det är snabbt och enkelt att installera för en installatör. Slutligen kan det spara mycket pengar på lång sikt.

INGEN FROSTPADAR PGA. FRYsta RÖr

Värmepumpen har en helårsfunktion som gör att du kan hålla en genomsnittlig temperatur i stugan. På det sättet ger du dig inte en oväntad överraskning. Det är slutet på frostsprängning i rören. Då fryser inte rören och går in på det sättet.

FÅ EN FÖRBÄTTRAD LUFTKVALITET OCH FÅ EN HÄLSOsam LUFT

Genom att cirkulera husets luft får du en friskare luft i huset. Eftersom det finns rörelse i luften ger det dig många fördelar. En av dessa är att det förhindrar mögel. På samma sätt blir det bekvämare att flytta inomhus, eftersom luften inte känns så tung. Många nyare luft- och luftvärmepumpar minskar också antalet partiklar i luften, som bär på damm och pollen. Därför är värmepumpen bra för familjer som lider av allergier.

En modern varmkälla kan öka värdet av huset

När du installerar en värmepump ser du att det kan höja värdet av huset. Varför? Eftersom det här är en modern energikälla, vilket gör det billigare för en ny ägare att bo i huset. Detta gör huset enklare att sälja. Du kommer också att finna att det kommer att höja ditt hus värde för att bli isolerad när det behövs.

 

FANTASTISKT LÄTT ATT INSTALLERAS

En luft till luft värmepump är också otroligt lätt att installera och enklare än någonsin att styra och navigera. Den kraftfulla värmepumpen kan styras med fjärrkontroll. Det ger dig en mängd alternativ och funktioner som kan vara otroligt effektiva.

Funktioner gör att du kan styra en viss sak på ett nytt och ofta lättare sätt än vad du hittills har sett. När du tittar på värmepumpen är det nu möjligt för vissa pumpar att slå på värmepumpen några timmar innan de kommer till stugan, så det är varmt när du kommer fram.

För att ta reda på vilken värmepump som är bäst för ditt hem, är det alltid bäst att fråga installationsprogrammet om hjälp. Denna tjänst är något som installatören skulle vilja gå till stugan att tillhandahålla. På det sättet är det lätt att hitta svar.

Lätt att upprätthålla

En luft till luft värmepump är otroligt lätt att underhålla. Allt du behöver göra är att se till att utomhusenheten är fri från blad. Pumpen passar inte i bladen där fläkten stannar. Förutom att hålla fläkten fri, var noga med att dammsuga det dammfilter som finns i värmepumpen.

Om värmepumpen har mer än ett kilo kylmedel måste det kontrolleras en gång per år. I vissa fall kan du få ett fördelaktigt avtal med installatören. Detta serviceavtal kostar vanligtvis inte världen.

En effektiv värmekälla gör livet mer ekonomiskt i ditt sommarhus

Om du har ett mindre hus, vilket kan vara ett sommarhus, kolonialhus eller ett annat fritidshus, är luften till luftvärmepumpen en bra lösning för dig. Som tidigare nämnts såg denna värmepump en otroligt energieffektiv värmekälla. På liknande sätt är denna värmepump en billig uppvärmningslösning än de elektriska värmekällorna.

Den här gröna energikällan gör dig också mer oberoende av stigande elpriser. Med denna energikälla kan du också minska din elräkning. Dessutom kan du minska din elräkning, du kan också nedgradera din miljöpåverkan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

What they say