Reading Time: 2 minutes
3 min read

Vi kan snabbt komma överens om att en vedeldad spis och / eller en eldstad tar mycket tid att underhålla. På samma sätt kan vi också komma överens om att ett elektriskt element kan ta lång tid att värma huset. Det är därför du borde använda en bra värmepump.

Varför? Eftersom en värmepump har många fler fördelar, som vi kommer att nämna här i posten. En värmepump är snabb, billig och effektiv om du väljer rätt. Du behöver inte ägna mycket tid att underhålla den. Faktum är att du bara behöver kolla kylvätskan en gång per år om du har en värmepump med ett kilo kylvätska.

Om du har en vedeldad spis vet du att det här är en billig värmekälla. Men du vet säkert att det här är mer tidskrävande; tända elden, skaffa ved och städa undan. Dessutom förorenar denna värmekälla en del.

Är du ägare till ett elektriskt element, vet du att de är lätta att installera då de endast ska anslutas till ett vägguttag, som finns i alla rum. Du vet då kanske också att det elektriska elementet är dyrare i drift.

Vad gör värmepumpen bättre?

En värmepump har supermånga egenskaper som kan ersätta dessa två värmekällor. Värmepumpen är enkel och snabb att starta samt kräver ett otroligt litet underhåll. Dessutom är detta otroligt effektivt då du faktiskt kan uppnå cirka 6 kWh från en kvalitativ värmepump. Ja, du läste rätt!

Det är så lite att det faktiskt är mellan en tredjedel och en fjärdedel av min elförbrukning jämförd med ett vanligt elektriskt element. Kaminen talar för sig själv, tror jag. Med en värmepump måste du däremot inte göra något annat än trycka på en knapp. Det finns ingen aska att städa undan. Allt du behöver göra är att dammsuga dammfiltret vid jämna mellanrum.

Gör värmepumpen billig för dig själv

Du kan göra värmepumpen och installationen billigare för dig. Du gör detta genom att få offerter från flera yrkesverksamma som kan lyfta din uppgift. Vi rekommenderar att du åtminstone får 3 erbjudanden innan du väljer vilket erbjudande du vill använda. På det sättet kan du jämföra de olika och se hur du bäst tillgodoser dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*