panasonic logo
Reading Time: 4 minutes
8 min read

Panasonic VZ9SKE är en av de mest effektiva luftvärmepumparna i landet. Denna värmepump är enormt miljövänlig, eftersom den är mycket energieffektiv och utnyttjar det mest miljövänliga kylmediet tillgängligt på marknaden idag. Köldmediet, med namnet R32, tillåter 9 att utnyttja energin ännu bättre.

Sammantaget sparar du pengar på denna värmepump. Samtidigt gör du miljön en tjänst. VZ9SKE från Panasonic är ett bra val för många. I det här inlägget kommer jag att försöka beskriva varför. Om du inte hittar något svar, vänligen gör en kommentar längst ner på sidan.

Typ: Luft till luftvärmepump

Märke: Panasonic

specifikationer:
Innomhusdelen heter CS-VZ9SKE
Utomhusdelen heter CU-VZ9SKE

INNEHÅLL:

 • VZ 9 SKE: En av de mest effektiva värmepumparna i Norden för både bostäder och stugor
 • Fördelarna med Panasonic VZ9SKE
 • A +++ värmepump i fantastisk kvalitet
 • Ta bort oönskade partiklar i luften och skapar ett allergifritt inomhusklimat
 • Kontroll Panasonic VZ9SKE med APP och internet
 • Slutsats för Panasonic VZ9SKE

VZ 9 SKE: En av de mest effektiva värmepumparna i Norden för både bostäder och stugor

 

Panasonic VZ9SKE i sommerhus
Foto: aircon.panasonic.eu

Denna modell är gjord som en överbyggnad på den tidigare Panasonic VE9NKE. VE9NKE var tidigare en av de bästa värmepumparna i norr. Nu är det emellertid VZ9SKE, som är på spåret för att slå föregångaren. Denna värmepump kan snabbt värma upp till vald temperatur. Oavsett hus eller stuga. Därifrån håller den temperaturen stabil efteråt. Den stabila temperaturen gör värmepumpen miljövänlig och ekonomisk. Lite som när du kör i en stabil takt i en bil.

Panasonic VZ9SKE är också förvånansvärt oavsett om det är kallt eller varmt. Denna värmepump fungerar så mycket som 35 grader, vid en hård vinter. På sommaren har denna värmepump en kylning till -10 grader, vilket innebär ett antal fördelar för de flesta.

I denna pump får du en stabil energikälla som kan kyla ditt hus på en varm sommar som det var 2018. Dessutom kan det också värma ditt hus för att undvika den kalla och hårda vintern som vi hade 2012.

Vi rekommenderar att du överväger ett vz9ske-erbjudande om du letar efter luft / luft värmepump.

Se mer om Panasonic Heatcharge här:

Fördelarna med Panasonic VZ9SKE

 • Bäst i test 2016 och 2017
 • Enorma energieffektiva värmepump.
 • En av Skandinaviens högsta SCOPs vid 6.20 (högst på den danska värmepumplistan 2017)
 • Miljövänlig energikälla.
 • Styr denna värmepump via en app på telefonen.
 • Ger ett hälsosamt inomhusklimat.
 • Solljusgivare, som reglerar värmen beroende på solljuset i hemmet.
 • Fungerar ner till -35 grader.
 • Otroligt tyst värmepump med endast 18 dB (riktigt tyst värmepump)

A +++ värmepump i fantastisk kvalitet

Det är Panasonic, som har utvecklat en kraftfull teknik som heter Heatcharge, vilket gör att denna värmepump fungerar så bra som den gör. Heatcharge är kort sagt en teknik som kan hålla värmen från kompressorn. Denna värme kan sedan användas för avfrostning eller annan snabb uppvärmning. Denna värmelagringsteknik ger förutom snabb uppvärmning även jämn uppvärmning.

Värmepumpen har en SCOP på 6,20, vilket ger detta ett energimärke på A +++. Allt som betyder att du får mycket värme för pengarna du spenderar på denna värme. Eftersom värmepumpen har en energimärkning på A +++ betyder det också att den ligger i högsta energiklassen.

Ta bort oönskade partiklar i luften och skapa ett allergifritt inomhusklimat
Panasonic VZ9SKE, som många andra luft- och luftvärmepumpar, gör det möjligt att filtrera luften i huset. Det betyder att du kan ta bort upp till 99% av alla oönskade saker i luften. Detta gäller bland annat för damm, virus, bakterier och i synnerhet pollen. Det betyder att värmepumpen VZ9SKE är mycket relevant för allergiker.

Panasonic har utvecklat ett speciellt nanofilter för sin värmepump. Filtret heter Nanoe-G. Detta filter är optimerat för att ta bort så många gener från luften som möjligt. Det innebär att du får en renare luft som inte innehåller lukt eller dammpartiklar. Dessutom blir det friskare att flytta inuti dörrarna eftersom farliga partiklar blir ofarliga när de passerar genom filtret. Det betyder alltså en mer bekväm luft.

Kontrollera Panasonic VZ9SKE med app och internet

Panasonic VZ9SKE kan styras via Internet. Det innebär att du kan styra och kontrollera värmen i huset eller stugan så länge du har internet. Det är ganska uppenbart för semesterfirare att dra nytta av den här funktionen, eftersom det kanske kan vara fotkylt i en stuga. På samma sätt kan du kontrollera om stugan till exempel värms upp tillräckligt medan du sitter hemma. Det är mycket bekvämt om det har varit mycket snö.

Med appen, som kan laddas ned till iOS- eller Android-smartphones, kan du även kolla denna information. På samma sätt kan du programmera värmepumpen till en viss rytm hela dagen.

Dessutom kan du styra hur Panasonic VZ9SKE att köra, så det kan också göra det själv. VZ9SKE är utrustad med en solsensor, som upptäcker när det finns mycket sol i de inre områdena. När mycket sol upptäcks är värmeförsörjningen till huset justerad, eftersom ytterligare sol inomhus betyder mer värme. Det betyder bättre energibesparing och energianvändning.

Slutsats för Panasonic VZ9SKE

Det finns absolut ingen tvekan om att Panasonic VZ9SKE är en enormt energieffektiv värmepump som kan lösa de flesta problem. Denna värmepump är den bästa i test jämfört med SCOP. Det gör det eftersom det har den bästa värmepumpen SCOP vid 6.20. Förutom att vara effektiv är denna värmepump också mycket miljövänlig. Man måste säga att mycket uppmärksamhet har ägnats åt miljön hos denna värmepump.

En av de spännande VZ9SKE är att du måste hantera detta med en app på telefonen. Detta gör att du kan korrigera värmen i sommarstugan eller vad som helst, även när du är på en tredje plats. Om du inte ens vet hur varmt det är i huset, så berättar VZ9SKE det för dig. Solljusgivaren justerar värmen efter solljuset inomhus. Slutligen är det mycket bra att nämna att denna värme fungerar till -35 grader.

För att få bästa pris på värmepumpen rekommenderar vi att du får 3 erbjudanden på din värmepump. Det gör vi eftersom det tillåter återförsäljare att konkurrera med varandras priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*