Bosch logo
Reading Time: 3 minutes
5 min read

Bosch lovar på sin hemsida att på grund av 5 världspatent och ny teknik har du fått en mycket bra  vattenvärmepump. På samma sätt lovar de att med denna värmepump når du helt nya höjder när det gäller energieffektivitet. I den här artikeln om Bosch Compress 6000 AW beskriver vi hur detta kan göras.

Typ: Luft till vatten

Märke: Bosch

Luft til vand varmepumpe bosch compress 6000 aw
Foto: www.bosch-climate.dk

 

Kvalitetsmärket Bosch producerar denna värmepump av god kvalitet

Varumärket Bosch är känt för att göra bra produkter. De har också gjort bra värmepumpar under de senaste åren. Enligt Bosch själv har denna värmepump en SCOP på 4,8, vilket innebär att detta ger 4,8 gånger vad det använder. Energimyndigheten har uppmätt denna värmepump till 3,7.

Således är denna vattenvärmepump också lägre än vad som anges av tillverkaren. Liksom andra värmepumpstillverkare, som Vølund. Men det är inte något som du måste ta så illa som en konsument, eftersom det fortfarande är en bra värmepump.

Värmepump med innovativ teknik, vilket ger dig möjligheter till mer

Bosch har hela tiden arbetat för att producera de bästa värmepumparna. Därför tar de ständigt nya steg för att utöka ny och smart teknik som kan ge dig möjlighet till mer.

Ett av de senaste initiativen som Bosch har gjort är en app. Appen ger nu Bosch Compress 6000 AW flera fördelar. Klart bör den här appen vara otroligt användarvänlig, vilket gör det enkelt att använda för de flesta nya värmepumpägare. Appen ger dig möjlighet att styra Bosch Compress 6000 AW och andra Bosch Air to Water värmepumpar med din smartphone.

Det betyder till exempel att du inte behöver åka upp till en kall stuga. Nix – Inte längre! Du kan bara använda dig av din smartphone, så du får en bra värme i stugan när du kommer dit. Super smart!

Fördelar med Bosch Komprimera 6000 AW

  • Styr via smarttelefon eller surfplatta
  • Tyst värmepump
  • SCOP-värde av 4,8 enligt Bosch själv
  • Energieffektiv värmepump med alternativ
  • Energi märkt med A ++
  • Fler prestandaalternativ för denna värmepump

En annan flexibel värmepump för flera hushåll

Det har upplevts innan värmepumpstillverkarna producerar olika storlekar av värmepumpar, så att de kan bli bredare bredare än målgruppen. Med det sagt har Bosch gjort exakt samma med Bosch Compress 6000 AW.

Denna Bosch värmepump har fem olika modeller, som listas nedan

Bosch Compress 6000 AW-5 – Denna Bosch värmepump är bra för småhem och använder 5 kW.

Bosch Compress 6000 AW-7 – Denna luft-till-vatten värmepump från Bosch är lämplig för mindre skrov. Detta använder endast 7 kW. Om du använder andra typer av värmekällor än en värmepump kommer du att upptäcka att detta kan spara mer årliga besparingar.

Bosch Compress 6000 AW-9 – Denna typ är bra för små och medelstora hus. Den använder 9 kW ström, vilket är en mycket rimlig mängd ström för dig som sparar pengar.

Bosch Compress 6000 AW-13 – Denna Bosch Pump är bra för medelstora hus, den använder 13 kW kraft och kan spara årliga besparingar jämfört med andra typer och modeller av värmepumpar.

Bosch Compress 6000 AW-17 – Denna luftvattenvärmepump är bra för medelstora och stora höljen och använder, som namnet antyder, 17 kW att köra. Detta är också en ganska rimlig mängd kraft för dig som vill spara pengar på elräkningen.

En bra och smart värmepump som kan hjälpa dig att spara dina besparingar årligen

Man kan dra slutsatsen att denna värmepump, Bosch Compress 6000 AW, oavsett modell, kan ge dig stora besparingar årligen. Förutom att spara pengar får du också en smart värmepump som kan ge dig en mängd alternativ i framtiden.

Bosch utvecklar ständigt på sina värmepumpar, vilket innebär att du kan förvänta dig mer av denna app i framtiden. Det är fortfarande oklart huruvida detta kommer att erbjuda optimeringar för själva värmepumpen. Vem vet? Vad som helst, det är alltid trevligt att inte knyta dig till tid och plats genom att åka lång väg upp till en stuga för att slå på värmen. Samtidigt är det alltid supertrevligt att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*